Humanitaarteadlased tõusevad ajakirjade kaitsele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sutrop
Urmas Sutrop Foto: Mihkel Maripuu

Humanitaarteadlased on pahased, et said ootamatult teada pool aastat tagasi tehtud otsusest, mis võib puudutada mitmete teadusartikleid avaldavate ajakirjade tunnustamist teaduses.

Kirjandusteadlased said äsja teada juba kevadel tehtud otsusest muuta ETISe publikatsioonide klassifikaatorit ja jätta punkti 1.1 alt välja Euroopa humanitaarteaduste loend ERIH, milles on registreeritud mitmed Eesti humanitaarteadusajakirjad.

«Ühelt poolt tehakse tühiseks paljude humanitaarväljaannete toimetuste, kolleegiumite ja autorite ühised jõupingutused oma ajakirja ülestöötamisel. Teiselt poolt aga alandatakse Eesti ja teiste maade humanitaarteadlasi, kes ERIHi indekseeritud ajakirjades on oma töid avaldanud või avaldavad. Antakse signaal, et teie töö ei ole midagi väärt. See aga annab hoobi Eesti humanitaarteadustele, kuna hulk publikatsioone ei lähe enam teadlaste ja õppejõudude töö arvestuses täie ette,» kirjutas kirjandusmuuseumi direktor Urmas Sutrop humanitaarteadusajakirjade toimetustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles