Postimees teeb otseülekande energiatõhusate hoonete konverentsilt

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb teisipäeval otseülekande energiatõhusate hoonete projekteerimise ja ehitamise teemaliselt teaduskonverentsilt.

Tallinnas energia avastuskeskuses toimuva konverentsi «Liginullenergiahooned täna ja homme» korraldab Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) koos Eesti Teadusagentuuriga (ETA).

Konverentsil käsitletakse kaasaegse ehitusvaldkonna oskusteavet- ja regulatsiooni, tänaseid valupunkte, senist kogemust ning TTÜ liginullenergiahoonete uurimisgrupi 2012-2015 uuringute tulemusi. Konverents on suunatud ehitusala spetsialistidele, tellijatele ja kõigile hoonete energiatõhususega tegelevatele inimestele, kes püüavad leida kaasaegsemaid ehituslahendusi.

Ürituse ühe peakorraldaja, TTÜ ehitusteaduskonna professor Jarek Kurnitski sõnul on liginullenergiahoonete teema on nagu vihmavari, mis koondab enda alla hoonete nii energiatõhususe, ehitusfüüsika, sisekliima, tehnosüsteemide ja teatud osa arhitektuuri valdkonda.

«Kuna ei ole olemas ühtegi üksikut lahendust, mis teeks hoonest liginullenergiahoone, siis on vajalik kõigi nende valdkondade lahenduste oskuslik kokkusobitamine,» ütles Kurnitski.

Ta märkis, et oma lühikese eluea jooksul on TTÜ liginullenergiahoonete uurimisgrupp jõudnud osaleda energiatõhususe metoodika arendamisel ja liginullenergianõuete väljatöötamisel Eestis ning nende hoonete tehniliste määratluste ettevalmistamisel Euroopa tasemel. Selle tulemusena on Euroopas teise riigina Taani järel just Eestis viidud liginullenergiahoonete nõuded regulatsiooni.

Päevakava:

09.50 – 10.10 Rakendusuuringute rahastamine Eesti teadusmaastikul, Andres Koppel, ETAg

10:10 – 10:30 Ettevalmistavad tegevused ja seadusandlus liginullenergiahoonete ehitamiseks, Andrus Väärtnõu, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

10.30 – 10.50 RKASi kui avaliku tellija valmidused ja pilootprojektid, Elari Udam, Riigi Kinnisvara AS

10.50 – 11.10 Liginullenergiahoonete alased uuringud ja juhendmaterjalid, Jarek Kurnitski, TTÜ

11.10 – 11.30 Liginullenergia testhoone ja ehitusfüüsika kliimakambrid, Targo Kalamees, TTÜ

11.30 – 11.50 kohvipaus

11.50 – 12.10 Rakvere Targa maja –Eesti esimese liginullenergiabüroohoone ehitamise kogemus, Kalle Karron, Rakvere Targa maja kompetentsikeskus

12.10 – 12.30 Rakvere Targa maja büroohoone tehnilised lahendused, Martin Thalfeldt, TTÜ

12.30 – 12.50 Liginullenergiahoone ehitusmaksumuse kujunemine ja kontroll, Ergo Pikas, TTÜ/Aalto

12.50 – 13.10 Liginullenergiahooned, miks ja kuidas edasi?, Peep Siitam, Arengufond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles