Lilleorus õnnistati sisse Vilen Künnapu loodud gooti kell

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilen Künnapu installatsiooni «Gooti kell» sisseõnnistamine Lilleoru Elulille pargis.
Vilen Künnapu installatsiooni «Gooti kell» sisseõnnistamine Lilleoru Elulille pargis. Foto: Mihkel Maripuu

Arhitekt Vilen Künnapu gooti kell, mis suvel Londonis Southwarki katedraali ees seisis, õnnistati täna sisse tema lõplikus peatuspaigas, Tallinnast 25 kilomeetri kaugusel Lilleorus asuvas Elulille pargis.

Lilleoru on inimese terviklikku arengut toetav looduslähedane elu- ja õppekeskkond ja nii sobib Künnapu kell Lilleoru Elulille parki imehästi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See gooti kell oma erinevate tähendustega on inspireeritud nii kristlikest katedraalidest kui budistlikest pühamutest,» rääkis Lilleoru MTÜ esinaine Ave Oit "Oma vaikuse keeles /---/ annab edasi sisemise arengu sõnumit ja ta sobib siia Lilleoru parki väga ilusti."

Gooti katedraalist ja budistlikust stuupast inspireeritud skulptuuri õnnistas budistlikel põhimõtetel rajatud Elulille pargis sisse Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku õpetaja Tauno Kibur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles