Vietnamlasi üle piiri smugeldanud grupp sai süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aastal Võrumaalt tabatud Vietnami illegaalid istungil Tartu kohtumajas.
2013. aastal Võrumaalt tabatud Vietnami illegaalid istungil Tartu kohtumajas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla viis meest ja naise, kes uurimisandmetel olid seotud vietnamlastest illegaalide üle piiri Eestisse smugeldamisega.

Süüdistuse kohaselt osalesid kohtu ette astuvad inimesed rahvusvahelises inimkaubanduse ketis, mille eesmärk oli Vietnami Sotsialistliku Vabariigi kodanike illegaalne toimetamine Venemaalt Euroopa Liitu.

Kokku süüdistatakse gruppi ajavahemikus möödunud aastast kuni tänavuse aastani vähemalt viiel korral Vietnami kodanike ebaseaduslikult üle Eesti-Vene ajutise kontrolljoone toimetamises, asetades sealjuures välismaalased olukorda, kus nad olid sunnitud oma saatjale järgnedes panema toime kuriteo tunnustega teo ehk ületama ebaseaduslikult kontrolljoone.

Süüdistatavad peeti kinni käesoleva aasta märtsis pärast seda, kui nad olid süüdistuse kohaselt toimetanud ebaseaduslikult Eestisse neli Vietnami kodanikku. Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus leidis inimkaubanduse ohvrid Tartus asuvast garaažist, kus neid varjati kinni kleebitud akendega sõiduautos.

Kaks meest, kellel on süüdistuse kohaselt välismaalaste piiriületuse korraldamisel Eesti ja Venemaa poolel juhtiv roll, võeti 30. märtsil prokuratuuri taotlusel kohtu loal vahi alla, kus nad viibivad praeguseni. Teiste süüdistatavate suhtes on kohaldatud tõkendina elukohast lahkumise keeldu. Süüdistatavateks on viis Eesti elanikku ja üks Venemaa Föderatsiooni elanik.

Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas grupile süüdistuse inimkaubanduses ning välimaalaste ebaseaduslikus toimetamises üle Eesti Vabariigi ajutise kontrolljoone. Tartu maakohtus teisipäeval toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus asub süüasja arutama lühimenetluse korras detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles