Reisijate arvu kasv pani bussifirma lisaraha küsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Kuressaare linnaliinidel opereerib ettevõte Harjumaa Liinid.
Ka Kuressaare linnaliinidel opereerib ettevõte Harjumaa Liinid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärast liinigraafiku korrigeerimist kasvanud reisijate hulk pani Lääne-Saaremaa bussiliine teenindava bussiettevõte Harjumaa Liinid taotlema Saare maavalitsuselt riikliku toetuse tõstmist praeguselt 8,98 kroonilt 10,27 kroonini liinikilomeetri kohta.

AS Harjumaa Liinid juhi Margo Tomingase sõnul selgus pärast elanike küsitlust ja sellele järgnenud liinide optimeerimist, et inimesed on hakanud bussiga rohkem sõitma, kui algul eeldati, kirjutas Meie Maa.

«Pidime bussid suuremate vastu välja vahetama ja seetõttu kasvasid ka kulud,» põhjendas Tomingas dotatsiooni taotlemise vajadust.

Kui bussifirma saavutab maavalitsusega kokkuleppe tõsta tulevast aastast dotatsiooni 14,3 protsendi võrra, siis ei ole Tomingase arvates pileti hinda vaja kergitama hakata.

Riikliku toetuse suurendamiseks plaanib taotluse esitada ka Ida-Saaremaa bussiliine teenindav AS GoBus, kuid nende juhatuse liige Rene Alpius ei soovinud veel avalikustada, kui suurt dotatsiooni tõusu bussifirma soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles