Kaartide kopeerimises süüdistatavaid mehi ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiini eest maksmine automaattanklas.
Bensiini eest maksmine automaattanklas. Foto: Margus Ansu.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette kaks meest, kes politsei uurimisandmetel paigaldasid Harjumaal bensiinijaama automaadi külge spetsiaalse seadme ning kopeerisid tanklaklientide kaardiandmeid.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi valmistas 39-aastane Serge mullu septembris pangakaardi võltsimiseks vajaliku seadme, mis salvestas tanklaautomaadi kasutaja pangakaardi magnetriba andmed. Serge andis seadme oma tuttavale 35-aastasele Olegile, kes monteeris selle Tabasalus asuva OÜ Sevenoil automaattankla automaadi külge.

Seade kopeeris mullu septembri algusest kuni novembri lõpuni tanklas kümne kliendi pangaandmed, mille Oleg edastas Sergele. Seejärel võltsis Serge võõraid pangaandmeid kasutades maksekaardid, mille abil võttis mullu novembrist detsembrini mõne nädala jooksul pangaautomaatidest välja kokku 118 500 krooni.

Mehed said süüdistuse pangakaardi vähemalt teistkordses võltsimises, nende korduvas kasutamises ning Oleg ka teisele isikule kuuluva ID-kaardi kuritarvitamises. Nimelt esitas mees Maardus politseinikele teise isiku nimele väljastatud ID-kaardi, lootes nii uurimistoimingutest pääseda. Korrakaitsjad avastasid siiski pettuse ja mehel ei õnnestunud uurimisest kõrvale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles