Taksojuhi mõrvas süüdistatavad astuvad kohtu ette

Martti Kass
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kangro.
Toomas Kangro. Foto: Politsei.

Põhja ringkonnaprokuratuur saati kohtu ette neli meest, kes on süüdistuse kohaselt seotud mullu hilissuvel kadunuks jäänud taksojuhi Toomas Kangro tapmisega.

Süüdistuse kohaselt pöördus 44-aastane Toomas eelmise aasta augustis 43-aastase Andrese poole sooviga leida inimene, kes kõrvaldaks 61-aastase taksojuhi Toomas Kangro.

Kangro jäi teadmata kadunuks mullu augustis. Lisaks politseile palusid ajakirjanduse teel abi mehe leidmisel ka tema lähedased.

Tapmise täideviijale lubas Toomas rahalist tasu. Selleks leidis Andres 51-aastase Aini, kes kutsus taksojuhi väljamõeldud ettekäändel kohtumispaika Harju maakonnas.

Sealt sõitsid Ain, tema poeg 25-aastane Anti ning kannatanu viimase sõiduautoga Jõelähtme valda ning palusid kõrvalisel teel auto peatada, kus Ain tappis kannatanu löökidega pähe.

Kannatanule kuuluva sõiduauto andis Ain oma tuttavale 44-aastasele Kaimarile, kes teadis selle kuritegelikku päritolu. Kaimar hävitas auto osaliselt ning müüs osa vanarauaks.

«Süüdistatavad olid vahetult pärast tapmist ohvri matnud ja asitõendiks olnud auto lõhkunud ning metallikokkuostu viinud, kuid sellele vaatamata jõudis politsei selle aasta kevadel kuriteo jälile,» ütles Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg.

«Mõrvade puhul, kus hiljem uurimise käigus selgub, et tegemist võis olla tellimustööga, on väga keeruline jälile saada mõrva tellijale, kuid konkreetsel juhul on kohtu alla saadetud lisaks täideviijale ka tellija ja vahendaja,» hindas Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Raul Koppelmaa eeluurimist edukaks.

Toomast ja Andrest süüdistatakse seega mõrvale kihutamises ja sellele vaimse kaasabi osutamises,

Aini süüdistatakse omakasu motiivil toime pandud mõrvas, Antit süüdistatakse kehalise väärkohtlemise katses ja Kaimarit kuriteo toimepanemise tulemusel saadud vara omandamises, hoidmises ja turustamises.

Kohtuliku uurimise alguseks on määratud järgmise aasta 14. veebruar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles