Türgis kohvikusse läinud ERRi ajakirjanikud peeti ISISe pähe kinni

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud olid parajasti põgenikelaagritest reportaaže tegemas.
Ajakirjanikud olid parajasti põgenikelaagritest reportaaže tegemas. Foto: SCANPIX

Türgi-Süüria piirilt põgenikelaagritest reportaaže vahendanud Raadio 4 reporterid Kirill Krabu ja Julia Bali sattusid situatsiooni, kus neid peeti ISISe agentideks - olukorra seletamiseks tuli appi võtta Google Translate, kirjutab rahvusringhäälingu Menu portaal.

Krabi kirjeldas, et nad läksid ühte külas asuvasse kohvikusse kohvi jooma ja seal istusid viis tüsedat habemega tüüpi, kes nägid tema sõnul välja nagu Talibani või Al-Qaeda liikmed.

Krabu viskas kolleegiga omavahel tundmatute üle nalja, sest mehed nägid välja, nagu võiksid nad eestlased otsejoones Süüriasse saata, kuid varsti pärast seda tuli kohvikusse politsei ning kuigi Krabu arvas, et korrakaitsjad tulid viie kahtlase välimusega mehe pärast, selgus, et politsei oli kutsutud hoopis reporteritele endile.

Olukorra tõsidusest said eestlased aru aga alles siis, kui politseinikud võtsid ära nende passid. Seejärel veetsid Raadio 4 reporterid politseijaoskonnas kokku umbes paar tundi ning selgeks tuli end teha Google Translate'i abiga ning läbi telefoni kohaliku inglise keele õpetajaga rääkides, intsident lõppes reporterite jaoks aga õnnelikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles