Kohus ootab Mas’i traagilisel päeval

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Iseseisvus» ja «allumatus» ütlesid loosungid sel nädalal korra juba referendumi korraldajate kaitseks meeleavalduse korraldanud katalaanide käes.
«Iseseisvus» ja «allumatus» ütlesid loosungid sel nädalal korra juba referendumi korraldajate kaitseks meeleavalduse korraldanud katalaanide käes. Foto: AFP/SCANPIX

Barcelonas on täna oodata arvestatavat meeleavaldust, sest Kataloonia president ja liberaalse Convergencia erakonna liider Artur Mas astub kohtu ette seoses mullu 9. novembril peetud iseseisvusreferendumiga ning seda katalaanidele traagilisel päeval.

Seoses Hispaania keskvõimu poolt seadusevastaseks tunnistatud referendumiga käisid üleeile kohtus Kataloonia haridusminister Irene Rigau ja endine asepresident Joana Ortega. Siis oli juba enne kella üheksat hommikul kogunenud sadu meeleavaldajaid.

«On aeg toetada neid, kes meie kõigi nimel tahtsid säilitada demokraatia,» teatas Kataloonia Vabariiklike Vasakpoolsete (ERC) partei peasekretär Marta Rovira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles