Arhitektide liit algatas arutelu linnaarhitekti rolli üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sild Siili 6 maja ees, mis on tema meelest üks toredamaid tema kui linnaarhitekti aja jooksul tehtud maju Tartus.
Tiit Sild Siili 6 maja ees, mis on tema meelest üks toredamaid tema kui linnaarhitekti aja jooksul tehtud maju Tartus. Foto: Margus Ansu

Eesti Arhitektide Liit (EAL) algatas arutelu linnaarhitekti rolli üle omavalitsuste juures ja ootab koostööd nii Eesti Linnade Liidult kui ka Eesti Maaomavalitsuste Liidult.

2.-3. oktoobril korraldas Eesti Arhitektide Liit vestlusõhtu Viljandis, kus lisaks uusehitiste ja planeeringutega tutvumisele arutleti ka linnaarhitekti rolli ja tema võimaluste üle rääkida kaasa kvaliteetse linnaruumi kujunemisel.

EALi juhatus peab linnaarhitekti temaatikat väga kaalukaks ning sel teemal tahetakse kohtuda Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liiduga, et teha ettepanek ühise linnaarhitekti teemalise seminari korraldamiseks. 

Vestlusringis arutati linnaarhitektide tööga seotud spetsiifilisi küsimusi, nii selle sõltumist poliitilistest tõmbetuultest kui ka igapäevatöö korraldust.

Juhiti tähelepanu sellele, et linnaruumilahendused on ajas kestvamad kui koalitsioonid ja oleks soovitatav mitte muuta kergekäeliselt eelmise võimu otsuseid, märkis EAL.

Liidu hinnangul võiks linnaarhitekt töötada linnapea otsealluvuses või aselinnapea tasemel, linnaarhitektil peaks olema paindlik tööaeg, kaugtöö võimalus ning positsioon, mis võimaldaks reaalselt linna jaoks midagi ära teha.

Samuti võiks säilida järjepidevus, et linnaarhitektil oleks reaalselt võimalik oma töö järgmisele üle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles