Haukanõmm: migratsioonikriis on ennekõike Euroopa Liidu kui Eesti kriis

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monika Haukanõmm.
Monika Haukanõmm. Foto: Erik Prozes

Vabaerakonna liikme Monika Haukanõmme hinnangul on praegune migratsioonikriis ennekõike Euroopa Liidu kui Eesti kriis.

«Ennekõike mulle tundub, et see on rohkem Euroopa Liidu kriis kui Eesti kriis, sest Eestit puudutab see siiani päris vähe, aga Euroopa Liitu küll,» rääkis Haukanõmm kolmapäevaõhtuses ETV saates «Foorum», mis keskendus Eesti migratsioonipoliitikale, vahendas ERRi uudisteportaal.

Riigikogu arutas hiljuti pagulaspoliitika teemal ning Haukanõmm tõdes, et arutelu käigus jõuti ühisele arvamusele, et Euroopa Liidu tegevustesse on vaja panustada tunduvalt rohkem, vähem jõuti arusaamisele aga selles, mis saab siis, kui need pagulased Eestisse on jõudnud - kas nad on integreeritavad, kuhu nad lähevad ja kauaks nad tulevad siia.

Tema sõnul jäid paljuski õhku just sellised elulised küsimused, kui palju näiteks saab üks pagulane hiljem siia tuua oma lähedasi, kust nad tööd saavad, kus nad õppima hakkavad jne.

Haukanõmm kritiseeris valitsust selles osas, et kuigi valitsusel on pagulastega seotud plaanid olemas, on selle info viimine inimesteni jäänud puudulikuks, samuti on tema hinnangul suur viga, et Eestis on rakendatud pagulasteema poliitvankri ette ja seda kasutatakse n-ö päevapoliitiliste punktivõitude saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles