Paavstiloss Vahemere läänekaldal

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Peñíscola vanalinnale selle eel kilomeetrite kaupa kulgevalt rannaribalt.
Vaade Peñíscola vanalinnale selle eel kilomeetrite kaupa kulgevalt rannaribalt. Foto: Evelyn Kaldoja

Tuttav pugistab naerda, kui Tarragona raudteejaama piletiautomaadis tuleb minu sihtpunkti nimi lühendatud kujul «BENICARLÓ-PENIS». Ma tahan tagasi Peñíscolasse, mis püsib juba 2007. aastast meeles kui kõige ilusam koht, mida olen näinud. Olen mitu korda sinna naasmist plaaninud, kuid logistikahirmus loobunud.

Nimelt on Hispaania Valencia piirkonda, Barcelonast 230 kilomeetrit lõunasse ja Valencia linnast 150 kilomeetrit põhja jääv Peñíscola küll tunnustatud vaatamisväärsus, aga seal pole ei bussi- ega rongijaama. Samas kannab kümne kilomeetri kaugusel asuva Benicarló rongijaam teisena ka Peñíscola nime.

Nagu rongijaamadega tihti juhtub, ei jäta Benicarló oma linnast just paljulubavat muljet. Seda ümbritsevad tööstuskompleksid ning tillukesed elumajad, mille treppidel vohavad rohupuhmad, kinnilöödud aknad ja seintel lokkav grafiti osutavad, et tegu pole maailma ihaldatuima kinnisvaraga. Õhus levib mingi kemikaali hais ja inimesi liigub harva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles