Uus vasikas aias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14. oktoobril sündinud ameerika piisoni vasikas.
14. oktoobril sündinud ameerika piisoni vasikas. Foto: Inari Leiman

Päike kuldab karges õhus vaikselt kahisevaid sügiseselt kirkaid puulehti, aeg-ajalt kostab usinalt talvevarusid koguvate pasknääride krääksatusi, päikeselaikudes mõnulevad loomad kiikavad uudishimulikult harvaks jäänud külastajaid. Oktoobris kehtivad loomaaias juba talvepoolaasta madalamad sissepääsuhinnad.

Koolivaheaja sissejuhatuseks peab loomaaed täna kella 12–15 kõrvitsapidu. Kullerfirma DPD Eesti abiga kogu riigist kogutud ning talitajate ja loomasõprade kaunistatud ja lemmikroogadega täidetud kõrvitsad pole loomaaialoomadele pelgalt maiuspalad, vaid aitavad nende elu ka huvitavamaks teha ja elukeskkonda rikastada. Kõrvitsatega toimetavate loomade tegemisi kommenteerivad loomaaednikud Aleksei Turovski, Anne Saluneem, Marika Hiob ja Christina Daous. Külastajaile pakutakse tasuta kõrvitsasuppi.

Möödunud reedel sündis pürjavasikas, laupäeval koorus inkubaatoris argusfaasani tibu, teisipäeval haudus laste loomaaia dekoratiivtuvide paar välja esimese tuvipoja. Kesknädalal nägi ilmavalgust juba teine oktoobrikuine ameerika piisoni vasikas (pildil emaga). Mõlemad piisonivasikad on koos karjaga külastajate ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles