Politsei tabas vägistamises kahtlustatava mehe

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei pidas kinni vägistaja.
Politsei pidas kinni vägistaja. Foto: Jaanus Lensment

Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidasid täna kinni 33-aastase mehe, keda kahtlustatakse vägistamises.

Kahtlustuse kohaselt tungis 3. oktoobri hilisõhtul tundmatu mees Kohtla-Järvel Estonia puiesteel kallale 17-aastasele neiule, sundis teda liikuma kõrvalisse kohta ning siis vägistas tüdruku.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles täna vägistamises kahtlustatava mehe vahistamist, maakohus rahuldas prokuröri taotluse.

Kahtlustatav on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka vägistamise eest. Karistusseadustik võimaldab kohtul isikut vägistamise eest, kui see on toime pandud noorema kui kaheksateistaastase isiku suhtes ja korduvalt, karistada kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.

«Ehmatavad vägistamisjuhtumid juhtuvad üliharva, kuid iga selline juhtum tekitab inimestele palju hirmu. Kinnipeetud mehe puhul on tegemist korduvalt karistatud kurjategijaga, kelle eraldamine ühiskonnast on vajalik inimeste turvatunde taastamiseks,» sõnas Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup.

Kriminaalbüroo juht tänab kõiki, kes jagasid informatsiooni kriminaalpolitseinikega. «Kuritegude lahendamisel on iga informatsioon meie jaoks väga olulise tähtsusega,» märkis ta.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles