Naaritsafarmis lasti puuridest salaja lahti pea 400 minki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mink
Mink Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Ööl vastu laupäeva tungisid tundmatud isikud ASi Balti Karusnahk Karjaküla naaritsafarmi territooriumile ning avasid ligi sada naaritsapuuri, farmi töötajad said kõik ligi 400 lahti lastud minki kiiresti kätte.

Turvakaameralt saadud pildi järgi tegutsesid sissetungijad farmis kella 3 ja 4 vahel, teatas Eesti Karusloomakasvataje Aretusühingu esindaja BNSile. Farmi töötajad said kõik ligi 400 puuridest lahti lastud minki kiiresti kätte ning farmi elu- ja töörütm on praeguseks täielikult taastatud.

Ühingu teatel on mõned aktivistid püüdnud pöörata avalikku arvamust karusloomakasvatuse vastu, mis on tõenäoliselt üheks põhjuseks, miks mõned noorukid harrastavad ööpimeduse varjus selliseid ühiskonnaohtlikke tegusid. Viimastel kuudel on ka varem nähtud farmide ümbruses ennast varjata püüdvaid noormehi, kuid sellise jultunud sissetungini pole keegi veel varem jõudnud.

Karjaküla karusloomafarmid on viimastel aastatel teinud suuri investeeringudi loomade ja keskkonna turvalisuse kaitseks. Seetõttu ei tekitanud ka laupäeva varahommikune kuritegelik aktsioon suurt kahju ei loomadele ega keskkonnale.

Eesti Karusloomakasvataje Aretusühing juhib tähelepanu, et sellised sissetungid loomafarmidesse ei ole mitte ainult väga tõsised varavastased kuriteod, vaid seavad ohtu ka farmis elavate loomade elu ja võivad avaldada negatiivset mõju ümbritsevale looduskeskkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles