Tänavaküsitlus Viljandis: kas koolitulistajale määratud karistus on õiglane?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees küsis viljandlastelt, kas nende meelest on Paalalinna koolis õpetaja maha lasknud ja selle eest üheksa aasta pikkuse vangistuse saanud noormehe karistus õiglane. Ühtlasi uurisime, kui palju räägitakse ligi aasta tagasi juhtunust täna.

«Kuna poisil oli see asi ette planeeritud, siis kohtuotsus oli õigustatud,» rääkis Elve. Ka Joel oli seda meelt, et kohtuotsus oli õiglane. «Kuigi, noh, noor mees, kahju, et oma eluga nii tegi. Õpetajast on ka kahju,» lisas ta.

Kui Elve sõnas, et juhtunust räägitakse väikeses Viljandis endiselt, siis Reelika sõnul on vähemalt Paalalinna kool tavapärase elu juurde naasnud. «Minu laps käib seal koolis ja seal tundub, et kõik on normaalses rütmis.»

Tartu maakohus tunnistas täna 16-aastase noormehe süüdi Viljandi Paalalinna kooli õpetaja tapmises ning tulirelva ja padrunite ebaseaduslikus käitlemises. Kohus mõistis süüdistatavale üheksa-aastase vangistuse.

Justiitsministeeriumi teatel on Eesti vanglates hetkel kokku 25 alaealist, kellest 23 asuvad Viru vanglas, üks Tallinna ja üks Tartu vanglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles