Leida Rammo fond hakkab koguma raha linnateatri uue hoone ehituseks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leida Rammo asutas omanimelise fondi uue Tallinna linnateatri ehitamiseks.
Leida Rammo asutas omanimelise fondi uue Tallinna linnateatri ehitamiseks. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eile allkirjastasid sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond nõukogu esimees Eri Klas ja näitleja Leida Rammo lepingu, millega asutati Leida Rammo Linnateatri Fond ja mis on mõeldud teatri loomingulise kollektiivi toetuseks.

Neli aastat tagasi Postimehe Arteris ilmunud loost «Ehitagem linnateater ise üles!» alanud ja hiljem Peter Murdmaa dokumentaalfilmiga «August välja!» järje saanud Eesti vanima tegevnäitleja Leida Rammo (91) mure Tallinna Linnateatri uue hoone ehituse pärast kandis vilja. Esimese sissekande omanimelisse allfondi – 1500 eurot – tegi näitlejanna ise ning rahvuskultuuri fond loodab, et lahketelt annetajatelt tuleb lisa.

Rammo on veendunud, et kuigi ta ise ehk linnateatri uut hoonet ei näe, on Elmo Nüganeni juhitav trupp võimeline pakkuma kõrgtasemel lavastusi, mida tuldaks vaatama ka teistest riikidest. «Siin tehakse nii kõrget kunsti, et kogu Lääne-Euroopa võiks seda imetleda, venelased teavad seda niigi,» märkis Rammo.

Annetusi Leida Rammo fondi saab teha Swedbanki arveldusarvele EE672200221001101347, saajaks märkida Eesti Rahvuskultuuri Fond, selgituseks «annetus Leida Rammo Linnateatri Fondi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles