38 riigikogu liiget algatasid kooseluseaduse rakenduseelnõu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu ees enne kooseluseaduse kolmandat lugemist jagati Riigikogu liikmetele seaduse toetuseks lilli ja avaldati seaduse vastu meelt. 09OKT10 FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Riigikogu ees enne kooseluseaduse kolmandat lugemist jagati Riigikogu liikmetele seaduse toetuseks lilli ja avaldati seaduse vastu meelt. 09OKT10 FOTO: SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Riigikogu 38 liiget andsid eile menetlusse kooseluseaduse rakendusseaduse eelnõu, millega reguleeritakse muu hulgas kooselulepingu sõlminute varasuhteid, pärimist ja registritega seotud küsimus.

Ligi sadat seadust muutva eelnõu andsid menetlusse Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikud. Tehnilise sisuga rakendusaktide vastuvõtmiseks on vaja riigikogu koosseisu häälteenamust ehk vähemalt 51 häält.

Riigikogu võrdse kohtlemise toetusrühma juhi, reformierakondlase Yoko Alenderi sõnul on riigikogul põhiseaduslik kohustus mullu vastu võetud seaduse rakendusaktid õigel ajal jõustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles