Savisaar: VHK läheb oma nõudmistega liiale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumihoone Vene tänaval.
Vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumihoone Vene tänaval. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles raadio Kuku saates «Linnatund», et Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakool tegutses Uuel tänaval asuvas niinimetatud Okasroosikese lossis sisuliselt omavoliliselt ning koolil pole mingit põhjust loota, et selline olukord jääbki kestma.


Praegu ajutiselt Okasroosikese lossi kasutavad muusikakooli õpetajad ja õpilased peavad ruumid 19. detsembriks vabastama, sest linn lõpetas ootamatult kooliga suvel sõlmitud rendilepingu.

«See, et kesklinna valitsus lubas koolil Okasroosikese lossi ajutiselt kasutada inventari paigutamiseks ja hoiustamiseks ja mõningal määral ka huvitegevuse korraldamiseks ei tähenda lubadust anda hoone neile alaliseks kasutamiseks,» kinnitas linnapea raadios esinedes.

«Kool tegutses siin sisuliselt omavoliliselt. Ruumide otsustuskorras rendile andmine on siiski linnavalitsuse pädevuses ja sellist otsust ei ole mitmel põhjusel seni langetatud,» lisas ta.

Savisaare sõnul ei saa linn investeerida ainult Vanalinna hariduskolleegiumi, kuhu on juba niigi palju raha paigutatud. «Meie prioriteet on korda teha kõik üldhariduskoolid. Tallinnas on tänaseks korda tehtud 85 protsenti koolihoonetest. Viimase nelja aastaga on renoveeritud üle 20 koolihoone, kaasa arvatud VHK gümnaasiumihoone Vene tänaval. Varem on remonditud ka VHK põhikooli hoone. Ma arvan, et kui muusikakooli ruumid jäävad kitsaks, siis on muusikakoolil võimalik pärast õppetöö lõppu kasutada gümnaasiumi ja põhikooli hooneid,» soovitas linnapea.

Savisaare sõnul vajaksid praegu investeeringuid nii Gustav Adolfi gümnaasium, Inglise kolledž kui veel mitu kooli. «Kui ma vaatan aasta-aastalt, kui palju VHK on linna käest raha saanud ja kuidas teda on toetatud, siis minu meelest nad lähevad oma nõudmistega praegu liiale,» ütles Savisaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles