Linnavolinik: Tallinn nõuab arvete tasumiseks 60-päevaseid tähtaegu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Opositsioonilise linnavoliniku sõnul nõuab Tallinn ettevõtjatelt oma arvete tasumiseks 60-päevaseid maksetähtaegu sellal kui levinud praktika on arvete tasumine seitsme kuni 14 päeva jooksul.


«Mitmelt murelikult ettevõtjalt on laekunud info, et Tallinna finantsteenistus nõuab ettevõtjatelt arvete tasumiseks 60-päevast ehk kahekuulist maksetähtaega,» väitis tänasel linnavolikogu istungil IRL-i fraktsiooni kuuluv linnavolinik Andres Luus, kes esitas linnapea Edgar Savisaarele sellekohase arupärimise.

«Loomulikult ma mõistan linnavalitsuse muret kiiva kiskuva linnaeelarve pärast, kuid maksete ajatamine võimalikult pikale perioodile, ehk sisuliselt ettevõtjatelt lühiajalise laenu nõudmine ei ole lahendus,» ütles Luus volikogu kõnepuldist.

Ta lisas, et tegemist on järjekordse linnavalitsuse poolse ettevõtjate kiusamisega, nagu olid seda ka müügimaks või paadimaks.

Luus esitas oma arupärimises Savisaarele neli küsimust: Esiteks, kas Tallinna finantsteenistus on suuliselt või kirjalikult välja andnud vastavasisulise käskkirja, et nõuda ettevõtetelt maksetähtaegadeks 60 päeva?

Teiseks, kui Tallinna finantsteenistus pole vastavasisulist käskkirja välja andnud, siis kelle initsiatiivil ja käsul nõutakse ettevõtjatelt 60-päevaseid maksetähtaegu?

Kolmandaks, mitmelt firmalt on linn sel aastal 60-päevaseid maksetähtaegu nõudnud?

Neljandaks, kuidas hindate 60-päevase maksetähtaja mõju ettevõtjatele, linnaeelarvele ja Tallinna ettevõtluskeskkonnale laiemalt?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles