Naaber olgu samasugune nagu mina

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avati Tapal kogukonnaelamine Tapa Kodu. Kuuest majast koosnevas külakeses elab 60 vaimupuudega ja psüühiliste erivajadustega inimest, kes varem elasid enamasti suurtes erihooldekodudes.
Kolm aastat tagasi avati Tapal kogukonnaelamine Tapa Kodu. Kuuest majast koosnevas külakeses elab 60 vaimupuudega ja psüühiliste erivajadustega inimest, kes varem elasid enamasti suurtes erihooldekodudes. Foto: Mihkel Maripuu

Seniste suurte erihooldekodude asemele on üle Eesti rajamisel kümned ja kümned väikesed, kuni 30 vaimupuude ja psüühiliste erivajadustega inimeste kodud. Vastuseis neile asutustele on sageli sarnane sellega, mida näeme-kuuleme praegu pagulastele elukohtade otsimisel.

«Aga mis siis, kui nad vaatavad minu lapse poole?!» küsisid Tartus mõned noored Supilinna emad, kui neile tutvustati kava ehitada asumisse üks maja vaimupuudega inimestele. Kinnisvaraarendaja lisas: «Saate ju aru, kuidas meie kinnisvara hind siin langeb, kui te oma inimestega siia tulete!?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles