Peapiiskop Viilma rõhutas vajadust põgenikke abistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Viilma
Urmas Viilma Foto: Mihkel Maripuu

Peapiiskop Urmas Viilma rõhutas Porvoo ühisavaldusega liitunud Balti, Põhjamaade ja Briti saarte kirikujuhtide kohtumisel vajadust abistada põgenikke.

Porvoo Ühisavaldusega liitunud luterlike, anglikaani ja episkopaalsete kirikute juhid arutasid Šotimaal Edinburghis 20-22. oktoobrini aset leidnud kohtumisel kohtumisel kogu Euroopat mõjutavat Lähis-Ida põgenikekriisi ning kirikute võimalusi selle leevendamisel, teatas BNSile luteri kiriku konsistoorium.

Eesti luterlasi esindanud peapiiskop Urmas Viilma rõhutas oma sõnavõtus vajadust osutada abivajajatele abi seal, kus nad parasjagu on ja abi küsivad.

«Kui võõras koputab uksele, tuleb anda talle abi oma kodus ning kanda tema eest hoolt ja olla külalislahke, kuid pingutama peaksid riigid ja kirikud selle nimel, et pakkuda abi inimestele seal, kust nad oma põgenikuteed alustavad, nõnda, nagu seda teeb põgenikelaagrites juba aastakümneid Luterlik Maailmaliit,» sõnas peapiiskop Viilma.

Kolme regiooni piiskopid tegid kohtumisel ühisavalduse seoses Lähis-Ida põgenikekriisiga.

Kirikujuhid märgivad, et keegi ei saa jääda kõrvalseisjaks ega vaikijaks tekkinud olukorras. Piiskopid avaldasid muret ja palvetasid kristlaste ja teiste kiusatud vähemusgruppide pärast Lähis-Idas.

Porvoo ühisavaldus ühendab umbes 50 miljonit kristlast Rootsi, Norra, Soome, Islandi, Taani, Eesti ja Leedu luterlikest kirikutest, Inglise, Šoti, Iiri ja Walesi anglikaani ja episkopaalsetest kirikutest ning Hispaania ja Portugali episkopaalsetest kirikutest.

Läti luteri kirik on osaduskonna vaatlejaliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles