Arnold Rüütel kutsuti Venemaale Jeltsini keskuse avamisele

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel Boriss Jeltsini bareljeefi avamisel Tallinnas 2013. aastal.
Arnold Rüütel Boriss Jeltsini bareljeefi avamisel Tallinnas 2013. aastal. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Novembri lõpus avatakse Venemaal Boriss Jeltsini pärandile pühendatud keskus suursuguse üritusega, kuhu on kutse saanud nii Vladimir Putin, Jacques Chirac, Bill Clinton kui ka Eesti endine president Arnold Rüütel.

25. novembril avatav Jeltsini keskus on pühendatud endise riigipea Boriss Jeltsini ajastule. Suurema osa keskusest võtab enda alla muuseum, ent ruumi jätkub ka raamatukogule, arhiivile, näitusesaalidele ja hariduskeskusele.

Venemaa uudisteagentuuri Itar-Tassi andmetel on avamisüritusele kutsutute hulgas palju endisi ja ka praegusi riigijuhte. Mõistagi said kutse Venemaa president Vladimir Putin ja peaminister Dmitri Medvedev. Kremli kinnitusel sai Putin kutse kätte, kuid ei ole veel otsustanud, kas üritusel osaleda. Medvedev seevastu plaanib avamispidustustest osa võtta.

Mitmete mõjukate nimede hulgas on ka Eesti endine president Arnold Rüütel. Rüütel ütles Postimehele, et ta on eelkutse tõepoolest kätte saanud, kuid ei ole veel otsustanud, kas osaleb üritusel või mitte.

Lisaks on kutse saanud endised riigipead, kes Jeltsiniga ametialaselt kokku puutusid – Bill Clinton koos abikaasa Hillaryga, George H.W. Bush, Prantsusmaa kunagine president Jacques Chirac, Ukraina endine president Leonid Kuchma, Poola pikaaegne president Aleksander Kwasniewski ja ka Briti endine peaminister John Major, samuti ka Valgevene ja Kasahstani riigipead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles