Nooruke irbis saab nime

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia noor emane irbis.
Tallinna loomaaia noor emane irbis. Foto: Signe Kalgan

Tallinna loomaaed kutsub täna keskpäeval lumeleopardikutsika nimepeole. Sel kevadel emadepäeval sündinud irbisetüdruku (pildil) nimekonkursile laekunud 459 nime hulgast valisid loomaaiatöötajad välja sobivaima, mis nüüd ka kõigile teatavaks tehakse.

Tulla tasub otse alpinaariumisse lumeleopardide aediku juurde. Neid omapäraseid kõrgmägede kaunitare tutvustavad Mati Kaal ja Anne Saluneem. Osa võib võtta eesti- või venekeelsest ekskursioonist, mida juhib Darja Zubareva, ning vaadata looduskoolis Matsalu loodusfilmide festivali filmi lumeleopardidest. Tallinna Loomaaia Sõprade Selts toetab rahvusvahelist lumeleopardide kaitseprogrammi meenete, irbise piltidega T-särkide, kottide ja kruuside müügiga.

Irbisekutsikas ise aga end täna ei näita, ta ravib soojas siseruumis kõrvapõletikku. Õueaedikus külastajate ees jalutab tema isa, Tallinna loomaaias sündinud 10-aastane lumeleopard Otto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles