Tallinn peatas noorsootöö keskuse likvideerimise eelnõu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinna noortekeskus.
Tallinna kesklinna noortekeskus. Foto: Liis Treimann

Tallinna koalitsiooninõukogu otsustas moodustada noorsootöö keskuse edasise saatuse üle otsustamiseks laiapõhjalise töögrupi, keskuse likvideerimise eelnõu menetlemine on aga hetkel peatatud.

Abilinnapea Yana Toom avaldas koalitsiooninõukogus noorsootöötegijatele tunnustust. «Ilma tublide noorsootöötajate igapäevase tööta ja nende panuseta ei oleks noorsootöö Tallinnas sellel tasemel, kus ta praegu on,» märkis Toom.

Samas ei tohiks tema sõnul unustada, et noorsootöö korraldamine on pidevalt arenev protsess, mis ei tohiks paigale jääda ning see on ka üks põhjuseid, miks keskuse töökorraldus ja vajalikkus teemaks tõusis.

Abilinnapea väitel on linna eesmärgiks tõhustada noorsootöö tegevust ja tagada siinsetele noortele rohkem võimalusi vaba aja sisustamiseks.

Tallinnas tegeleb iga päev noorsootööga otseselt või kaudselt neli ametkonda: haridusamet, spordi- ja noorsooamet, noorsootöö keskus ja linnaosad. «Paljuski just hajutatud vastutus toob valdkonnale lisapingeid ning mis seal salata – ka tegevuste dubleerimist. Ehk just seetõttu ei ole ka nii palju sünergiat ja koostööd, kui me seda sooviksime,» selgitas Toom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles