Võrumaa vallas puhkes võimukriis

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.meremae.ee

Võrumaal asuva Meremäe vallavolikogu enamus valmistub avaldama umbusaldust vallavanem Peeter Sibulale, kellele pannakse süüks ebademokraatlikku juhtimist ja seda, et ta ei tee volikoguga koostööd.


Eile volikogu istungil kaheksa allkirjaga umbusaldusavalduse ette lugenud volikogu liige Arno Vares ütles, et tegelikult oleks pidanud Sibula tagandama kaks aastat tagasi, sest juba toona oli selge, et volikogu ja 2005. aasta sügisel ametisse asunud vallavanema koostööst ei saa asja, kirjutab Võrumaa Teataja.

Praegusi suhteid ei saa Varese sõnul koostööks nimetada, kuna vallavanem teeb otsuseid volikogu selja taga. Näiteks tõi Vares Meremäe rahvamaja kütteprobleemi.

Nimelt soovitas Sibul kevadisel arutelul viia rahvamaja üle maaküttele, see ettepanek ei leidnud aga volikogu toetust.

Varese sõnul otsustas volikogu siis, et rahvamaja ei viida üle maaküttele, kuid vallavalitsus astus sellest otsusest üle ja nüüdseks on maasoojuspump paigaldatud.

Sibul lükkas süüdistuse tagaselja tegutsemises tagasi, öeldes, et volikogu ei teinudki rahvamaja kütmise kohta konkreetset otsust.

Umbusaldusavaldus peaks hääletusele tulema ilmselt järgmisel nädalal peetaval volikogu istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles