Traagilise avarii sündmuskoha lähedal tabati taas noor roolijoodik

Martti Kass
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormehe roolitud Volkswagen Caravelle Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormehe roolitud Volkswagen Caravelle Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest. Foto: Politsei

Politsei pidas Valgamaal kinni purjus noormehe juhitud sõiduauto, kus viibis lisaks veel noori. Roolijoodik tabati kohas, kus jaanipäeval hukkus avariis kolm noort inimest.

Täna öösel kella 3 paiku tuvastati politsei videoseire kaameratega Valga linnas Vabaduse tänaval kahtlasi manöövreid teinud sõiduauto BMW.

Juba linnast välja sõita jõudnud liiklusvahendi kontrollimisel selgus, et autot juhtis alkoholi tarbinud ja juhtimisõiguseta 19-aastane Rainer.

Peale Raineri viibisid sõidukis tema sõbrad, üks tütarlaps ja kaks noormeest. Juht toimetati arestimajja kohut ootama.

Täna hommikul kell 11 toimus Valgas kohtuistung, kus noormees põhjendas rikkumist sellega, et oli tarvis lihtsalt koju sõita. Poisi enda sõnul tundis ta end seltskonnas kõige kainemana, mistõttu juhtimisõiguse puudumine ja tarbitud alkohol teda autorooli istumast ei takistanud.

Valga politseijaoskonna patrullteenistuse komissar Kaimar Karm ütles, et alkoholi tarvitanud juht peeti kinni samas kohas, kus käesoleva aasta jaanipäeval traagilise liiklusõnnetuse tagajärjel kolm noorukit oma elu kaotasid.

«Tundub, et need inimesed ei adu üldse, kuivõrd ohtlik on sõiduki joobes juhtimine. See, et jaanipäeval juba üks alkoholijoobes juht samas kohas oma võimeid ülehinnates üliraske õnnetuse põhjustas, ei tähenda neile midagi. Kahetsusväärne on, et pärast seesuguste traagiliste avariide kajastamist meedias istutakse ikka napsisena autorooli,» kommenteeris komissar.

Rainer ütles kohtus, et on teadlik õnnetusest, mis leidis aset selle aasta 24. juunil. Veel enam, noormehe sõnul oli selle liiklusõnnetuse põhjustanud joobes juht koguni tema tuttav.

Karistuse määramisel arvestas kohus asjaoluga, et noormehe registris varasemalt selliseid rikkumisi ei ole esinenud. Noormehele mõisteti väärteokorras 20 päeva pikkune arest, mida ta otsejoones kohtusaalist arestimajja kandma läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles