Tulekul on järjekordne Mardilaat

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardilaat 2014.
Mardilaat 2014. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinnas Rocca al Mare suurhallis toimub 5.- 8. novembril XIX Mardilaat, teatab Etnoweb.

Rahvatraditsioone järgiv mardilaat, millega Tallinnas tehti algust 1997. aastal, on esialgu plaanitust käsitööde näitusmüügist kujunenud rahvakultuuri suurürituseks, käsitööliidu üheks olulisemaks ettevõtmiseks. See on koht, kus peale rahvusliku käsitöö müümise-ostmise meistrid suhelda ja kogemusi vahetada saavad. Siin elustatakse vanu mardipäevakombeid.

Laadal tegutsevad meistrikojad, kust mitut moodi õpetust ja konsultatsiooni saab. Lastele on avatud meisterdamistoad. Mardilaadal on kujunenud kindlad traditsioonid, mis püsivad aastast aastasse, kuid iga laat toob ka uusi algatusi.

Lisainfot leiate siin.

Antud uudis jõuab teieni projekti «LÕVI – lõimumisvaldkonna kommunikatsiooni​​koostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles