Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

«Kristus elab Siberis» Postimehe kinos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Aarne Seppel
Copy
«Kristus elab Siberis».
«Kristus elab Siberis». Foto: Kaader filmist

Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi dokumentaalfilm «Kristus elab Siberis» linastub tänasest Postimehe kinos kuni pühapäeva keskööni. Samal ajal toimub Tšehhis mainekal Jihlava dokumentaalfilmide festivalil filmi rahvusvaheline esilinastus.

Vaatame, mida on arvanud aasta alguses Eestis esilinastunud filmist siinsed kriitikud.

«Austust väärib tegijate töössesuhtumine. Üks põhiautoreist, Arbo Tammiksaar, kolis koos perega terveks aastaks Siberisse ning tegi seal filmiga tööd. Täpselt samal viisil tehakse BBC parimaid dokumentaale. Minnakse pikaks ajaks kohale, elatakse teemasse sisse ning nii sünnivad šedöövrid,» kirjutas Olev Remsu.

PÖFFi juht Tiina Lokk: «Tohutu potentsiaaliga materjal: väga huvitav kangelane/kangelased, meeletult ilus ja võimas loodus, väga hea positiivne energia.»

«Kasvavad lapsed üles kus nad kasvavad – Siberis või Eestis –, lasteks jäävad nad ikka, oma mängude, rõõmude ja muredega, oma maailmaavastamisega,» kirjutas lauljanna Lenna Kuurma.

Maailmast eraldatud Siberi taigas elab karismaatiline usuliider Vissarion, kes nimetab ennast Kristuse taassünniks. Tema ümber on kogunenud tuhandetest järgijatest usulahk, kuhu kuuluvad ka kellamees Dmitri ja tema naine Sveta, kes tuli kommuuni paar aastat tagasi kolme lapsega Peterburist.

Laste pärisisa Magomed kirjutab aga kaebekirja Venemaa presidendi administratsioonile, nõudes lapsi tagasi.

Režissöör Arbo Tammiksaar kolis perega aastaks vissarionlaste külla. Ta jälgis kolme lapse igapäevaelu selles maa peale rajatud paradiisiaias keset Siberi taigat. Kuidas on lastel kasvada tsivilisatsioonist äralõigatud kohas tavapäratute veendumustega kogukonnas?

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Tagasi üles