Mikser: Eesti riik peab kõiki hätta sattunud ettevõtjaid aitama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaaldemokraatide endine juht Sven Mikser leidis, et Eesti riik peaks aitama võimaluste piires kõiki oma ettevõtjaid, kuid kedagi ei tohi eeliskohelda ega diskrimineerida.

Mikser rõhutas, et kuna ta ei ole Urve Palolt otse sellest juhtumist midagi kuulnud, vaid teab lugu ainult Postimehe artikli põhjal, ei oska ta detaile kommenteerida.

«Printsiibis ma ei näe selles midagi taunimisväärset, et minister väljaspool riiki üritab ettevõtjaid toetada oma võimaluste piires. Antud juhul loomulikult, kuna on üldteada, et konkreetse ettevõtja poeg on meie erakonna prominentne liige, on see kindlasti tundlikum juhtum,» lausus Mikser Postimehele.

«Olemata otseallikatest teema kohta midagi kuulnud, ei taha ma hinnanguid andma hakata,» lisas ta.

«Kindlasti ei saa üht ettevõtjat diskrimineerida, öeldes, et teisi ma toetaks, aga teda mitte. Kõiki tuleks võtta ühetaoliselt, et riik aitaks kõiki, kel abi vaja. Siin on muidugi piirid, kui palju abinõusid riik võib ette võtta,» arvas Mikser.

«Kuid ei tohi olla kahtlusi, et kedagi on eeliskoheldud. See tähendab, et kõik teised ettevõtjad võivad eeldada samalaadset riigi toetust,» sõnas Mikser, lisades uuesti, et ta pole juhtumi detailidega kursis.

«Ma ei tea, mis laadsesse probleemi või hätta oli ettevõtja Ossinovski sattunud. Aga kui Eesti ettevõtja on välisturgudel sattunud mingisse kitsikusse – eeldusel, et ta ei ole seadustega pahuksisse sattunud –, milles Eesti riik läbi diplomaatilise esinduse või muul viisil saaks aidata, siis ma eeldan, et Eesti riik üritab oma ettevõtjat aidata.»

Sel suvel saatis majandusministri ametis olnud Urve Palo oma Leedu kolleegile üsna pretsedenditu kirja, milles palus kaaluda sotside suurrahastaja, erakonna esimehe Jevgeni Ossinovski isa Oleg Ossinovski ettevõtet Skinest Baltija UAB ähvardava 2,5 miljoni euro suuruse kahjunõude ülevaatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles