Allikmaa: iga arutelu kanepi asjus taandub kanepi tarbimise reklaamiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

Iga arutelu kanepi teemal taandub lõpuks kanepi tarbimise reklaamiks, põhjendas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juht Margus Allikmaa, miks ta ei taha rahvusringhäälingus kuulata debatte kanepi legaliseerimise teemadel.

«Meie toimetused ei kutsu inimesi jooma, suitsetama ega kanepit tarbima. Iga nii öelda «asjalik arutelu» kanepi teemal taandub lõpuks kanepi tarbimise reklaamiks, sest pooldajad püüavad igal moel tõestada, et kanep on täiesti ohutu,» kirjutas Allikmaa poliitik Jevgeni Krištafovitšile.

Allikmaa sõnul kuulevad kanepi pooldajate juttu lapsed ja saavad kanepi tarbimiseks ainult julgustust. «Ja see on vesi kanepiga äritsevate kriminaalide veskile,» lisas Allikmaa.

Allikmaa võttis 20. oktoobril peetud ERRi juhtide koosolekul kanepi legaliseerimise teemal konkreetse seisukoha, öeldes, et ERR peaks välistama igasuguse kanepi legaliseerimise pooldamise.

«Kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid! Kanep on Eestis seadusega keelatud ja ERRi väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada,» ütles Allikmaa. Temaga sama meelt oli ERRi eetikanõunik Tarmu Tammerk.

ERRi nõukogu liikme Mihkel Raua sõnul peab ERRis saama rahulikult ja tasakaaslustatult arutada kõigi, kaasa arvatud kanepi legaliseerimise probleemide üle.

«Mind hämmastas ERRi juhi Margus Allikmaa korraldus välistada ERRis igasugune kanepi legaliseerimise pooldamine,» ütles riigikokku kuuluv sotsiaaldemokraat Raud kolmapäeval BNSile.

«See hämmastas mind samavõrd, nagu kõiki neid inimesi, kes arvavad, et ühiskonnas peab saama rahulikult ja tasakaaslustatult arutada kõikide probleemide üle,» sõnas Raud ja lisas, et see teema tuleb võtta järgmisel ERRi nõukogu istungil jutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles