Purga sõnul peab ERR-i nõukogu Allikmaa kanepi-teema keeldu arutama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga.
Heidy Purga. Foto: Erlend Štaub

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu peab arutama ERRi juhatuse esimehe Margus Allikmaa keeldu käsitleda eetris kanepi legaliseerimise teemat, leiab nõukogu liige Heidy Purga.

«Kindlasti tuleb see tuleval ringhäälingunõukogu koosolekul arutlusele võtta,» ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Purga kolmapäeval BNSile. Sama seisukohta väljendas kolmapäeval ka teine ringhäälingunõukogu liige, sotsiaaldemokraat Mihkel Raud.

Purga selgitas, et ERR on avalik-õiguslik organisatsioon, kus kehtivad vaba ajakirjanduse põhimõtted ning ajakirjanduse eetikakoodeks ja hea tava.

«On täiesti loomulik, et ERR oma erinevatele sihtauditooriumitele suunatud kanalites käsitleb tasakaalustatult ühiskonnas parasjagu olulisi teemasid,» lausus Purga.

«Hea ajakirjanduse ülesanne on muu hulgas tabada selliseid hetki ühiskonnas ja neid tuua diskuteerimisele, vastasel juhul ei elaks me praegu vabas Eestis. Siinkohal oleks otstarbekas ka ära märkida, et vaatamata küsimusele, kellel on õigus või mitte, võib iga toimetus omada konkreetset seisukohta,» lisas Purga.

Allikmaa võttis 20. oktoobril peetud ERRi juhtide koosolekul kanepi legaliseerimise teemal konkreetse seisukoha, öeldes, et ERR peaks välistama igasuguse kanepi legaliseerimise pooldamise.

«Kutsun üles ignoreerima kanepi pooldajaid! Kanep on Eestis seadusega keelatud ja ERRi väärtustest lähtuvalt ei tohiks me aidata kaasa neile, kes moel või teisel ütlevad, et oma tervise rikkumine on mõistlik ja seda tuleks seaduste leevendamisega soodustada,» ütles Allikmaa. Temaga sama meelt oli ERRi eetikanõunik Tarmu Tammerk.

Allikmaa põhjendas enda seisukohta, öeldes, et iga arutelu kanepi teemal taandub lõpuks kanepi tarbimise reklaamiks.

«Meie toimetused ei kutsu inimesi jooma, suitsetama ega kanepit tarbima. Iga nii-öelda «asjalik arutelu» kanepi teemal taandub lõpuks kanepi tarbimise reklaamiks, sest pooldajad püüavad igal moel tõestada, et kanep on täiesti ohutu,» vastas Allikmaa aktivist Jevgeni Krištafovitši sotsiaalmeedias esitatud küsimusele. ERRi juht lisas, et «lapsed kuulevad kanepi pooldajate juttu ja saavad kanepi tarbimiseks ainult julgustust ning see on vesi kanepiga äritsevate kriminaalide veskile».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles