Galerii: USA ründelennukid A-10 harjutasid sihtmärkide tabamist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe keskpolügoonil toimusid täna Eesti ja USA õhuväelaste ühisõppused, mille käigus näidati ründelennukite A-10 laske- ja pommitamisharjutusi ning tutvustati õhutulejuhtide tööd.

Kohalviibinud Eesti õhuväe ülema kolonel Jaak Tarieni sõnul ründasid A-10 ründelennukid sihtmärke Eesti, USA, Saksa ning veel mitme teise riigi tulejuhtidega koostöös.

Ameerika Ühendriikide ründelennukid osalevad Eesti õhuruumis peetaval Eesti ja USA õhuvägede ühisharjutusel 22. septembrist 13. novembrini.

Eesti ja USA õhuvägede ühisharjutus toimub laiema programmi raames, mis on tuntud nime all Atlantic Resolve. See on eelmisel aastal alanud Ameerika Ühendriikide operatsioon, millega suurendatakse sõjalist kohalolu kõikides NATO idapoolsetes liikmesriikides, sealhulgas ka Eestis.

Kaitseväe keskpolügoonil asuvate sihtmärkide tabamiseks kasutatakse 25-naelaseid õppepomme ning pardakahurite õppemoona, mis ei tekita märkimisväärseid heliefekte.

Harjutused toimuvad tööpäeviti ajavahemikus 9.00 kuni 16.00, teisipäeviti ja neljapäeviti võib toimuda ka õhtuseid lende ajavahemikus 17.00 kuni 19.40. Korraga lendab Eesti õhuruumis kuni neli ründelennukit.

Maapealsete märkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud nii oma manööverdusvõime, suure tulejõu kui ka suhteliselt vaikselt töötavate mootorite poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles