Linnajuhid kutsuvad üles jala käima

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel autovaba päeva üritusel Tammsaare Tammsaare pargis sõitsid keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits (vasakul) ja abilinnapea Deniss Boroditš elektrisõidukitega Segway.
Mullusel autovaba päeva üritusel Tammsaare Tammsaare pargis sõitsid keskkonnaameti juhataja Tõnu Tuppits (vasakul) ja abilinnapea Deniss Boroditš elektrisõidukitega Segway. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus korraldab autovaba nädala raames tuleval teisipäeval Tammsaare pargis perepäeva ning kutsub inimesi üles enam jala käima.

«Puhtama linnaõhu nimel võiksid kõik linnakodanikud teha oma lühemad päevased käigud jalgsi,» lausus Tallinna keskkonnaameti juhataja asetäitja Madis Kõrvits Raepressile.

«Tihti me ei märkagi, et sõidame paarisaja meetri kaugusel asuvasse kauplusesse autoga,» märkis ta. «Sellise käitumise asendamine jalgsi liikumisega jätab linna õhu puhtamaks ja teeb head ka inimese tervisele.»

Keskkonnaamet korraldab 22. septembri õhtul Tammsaare pargis autovaba päeva ürituse «Linnas ilma autota», kus võisteldakse alternatiivsetel sõiduvahenditel ning esineb ansambel Sõpruse Puiestee. Tasuta üritus on mõeldud kõigile linnakodanikele.

Täna algas Euroopa autovaba nädal, mille teemaks on «Puhas õhk kõigile». Autovabal nädalal ja autovabal päeval juhitakse linnakodanike tähelepanu keskkonda säästvale liiklemisele ning vajadusele vähendada isikliku transpordi kasutamist.

Eesmärgiks on tõsta liiklemisteadlikkust, luues meeldiva ja ohutu keskkonna, mis vähendab tänavatel liikumise riske.

«Tallinn rakendab igal aastal mitmeid alalisi meetmeid, mis pikas perspektiivis muudab linnatranspordi üldilmet ning paneb üha rohkem inimesi loobuma isikliku sõiduauto kasutamisest igapäevaseks tööle- ja kojusõiduks,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš.

Linn rajab igal aastal mitmeid kilomeetreid jalgrattateid, uuendatakse ühistranspordi veeremit ja rajatakse ühissõidukite radasid, lisas ta.

Möödunud aastal pani Tallinn sõitma koolibuss ja järjest enam kogub linnavalitsuse andmetel populaarsust Pirita - suunaline «Pargi ja reisi» projekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles