Kalmistul vandaalitsenud noormehed astuvad kohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu.
Kalmistu. Foto: Elmo Riig

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette kaks noormeest, keda süüdistatakse ligi kaks aastat tagasi Haapsalu vanal kalmistul vandaalitsemises.

Prokuratuur süüdistab 20-aastast Karli ja 19-aastast Martinit surnu mälestuse teotamises ja kultuurimälestise rikkumises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ERR Uudistele.

Süüdistuse järgi laamendasid purjus noormehed 2008. aasta 10. detsembril Haapsalu vanal kalmistul ning lükkasid seal ümber ja lõhkusid 45 hauatähist, vandaalid lõhkusid ka legendaarse Haapsalu arsti Carl Abraham Hunniuse perekonna hauaplatsi, Hunnius rajas 180 aastat tagasi Haapsallu esimese mudaravila ning asutas ka esimese eestikeelse kooli.

Süüdistuse kohaselt tekitasid noormehed haudade rüvetamisega ja kultuurimälestise rikkumisega kahju ligi 116 000 krooni ulatuses.

Süüdimõistmisel surnu mälestuse teotamises ähvardab noormehi rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus ning süüdimõistmisel kultuurimälestise rikkumises ühe- kuni viieaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles