Postkastide seisukord nörritab Eesti Posti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks postkastidest, mis nõuetele ei vasta.
Üks postkastidest, mis nõuetele ei vasta. Foto: Eesti Post

Eesti Posti hinnangul vajavad väljavahetamist umbes 30 protsenti praegu Eestis kasutuses olevatest eramaja omanikele kuuluvatest postkastidest.

Seoses üleriigilise eurokalkulaatorite kandega tõstis Eesti Post esile, et eraisikutele kuuluvate postkastide olukord ei ole kaugeltki rahuldav. Kirjakandjate teenindada on ligemale 561 000 eraisiku postkasti, neist 148 000 kuulub eramaja omanikele ning hinnanguliselt 30 protsenti vajab väljavahetamist.

Eesti Posti väitel on postkastid tihti katki, liiga väikesed (sh väike ava) või neile puudub juurdepääs. Samuti leidub majapidamisi, kus postkast üldse puudub.

«Tihtipeale sobivad postkastid aiaväravas pigem linnupesakastiks – ajalehed ja kirjad sinna sisse ei mahu. Vana postkast aiateibas on pererahvale küll armas, kuid kui saadetised saavad kahjustatud, on viimane aeg mõelda uue ja korraliku postkasti soetamisele,» kirjutati pressiteates.

Postkastile ja selle paigutamisele esitatavad nõuded on määratletud postiseaduses, kus on ära toodud postisaajale pandud kohustused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles