Tokee munes munapaari

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geko tokee portree.
Geko tokee portree. Foto: Maaja Kitsing

Nädalavahetusel kella keeramine vööndiajale tagasiminekuks tekitas kindla rutiiniga harjunud loomades hämmeldust ja tõi õhtupimeduse lähemale. Alates pühapäevast, 1. novembrist läheb loomaaed üle talvisele külastusajale, kassad on avatud kella 9–15, jalutada võib kuni kella 17.

Sellest hoolimata tasub kasutada seda vähestki valget aega, eriti kui pilve vahelt päikegi paistmas, ning tulla loomaaeda kõndima, värsket õhku hingama ja loomaaiaasukaid uudistama. Kindlasti tasub plaani võtta isadepäeva, 8. novembri veetmine loomaaias. Sellel päeval koondub tegevus loomaaia kullimäele, kus saab näha ilveste ja röövlindude toitmist ning nende käitumise rikastamist mänguasjadega. Samuti võib kuulata Aleksei Turovski pajatusi isadest loomariigis ja turnida Veskimetsa zoo seikluspargi radadel.

Möödunud nädalalõpul munes Kagu-Aasia päritolu geko tokee (pildil) ekspositsiooniterraariumi munapaari, mis paigutati hauduma inkubaatorisse. Punase lambi alla pandi hauduma ka kesk-aasia kilpkonnade nädala algul munetud kaks muna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles