Voroneži muuseum ootab Eesti teadlasi väga hea meelega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Von Richterite suguvõsa järeltulijad võivad ju tahta, et Vana-Egiptuse kollektsioon asuks Tartus, aga juriidiliselt oleks seda soovi keeruline täita, kinnitab Voroneži oblasti kunstimuuseumi direktor Vladimir Dobromirov (68).

-Millised on praegu teie muuseumi kontaktid Eestiga, täpsemalt Tartu Ülikooli kunstimuuseumiga?

On arusaadav, et Eesti tahaks seda kollektsiooni Tartusse tagasi saada. Täpselt samamoodi, nagu meie ei tahaks seda tagasi anda. Pärast seda, kui me ei leidnud nendega ühist keelt vana kataloogi asjus, pole meil mingeid kontakte olnud. (Dobromirov peab silmas 2006. aastal ühistööna valminud kataloogi «Dorpat-Jurjev-Tartu ja Voronež – ülikooli kunstikogu saatus» – J. P.) 2009. aastal enne jõule kohtusime Eesti saatkonnas Moskvas (Eesti poolt osalesid Tartu Ülikooli kunstimuuseumi tollane direktor Inge Kukk, kultuuriministeeriumi tollane välissuhete osakonna nõunik Madis Järv ja riigiarhiivi tollane nõunik Peep Pillak).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles