Laste lemmikud põlu alla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lapsed söövad liiga palju komme.
Eesti lapsed söövad liiga palju komme. Foto: Raigo Pajula

Eesti elanike aina paisuv vööümbermõõt sunnib riiki leidma lahendusi ülekaalulisuse vähendamiseks, ühe võimalusena on kõne all lastele suunatud krõpsude ja kommide reklaami piiramine.

«Ülekaalulisus kasvab jõudsalt noorte seas. Noorukitel, kes on ülekaalulised, on suurem risk olla ülemäärase kehakaaluga ka täiskasvanuna,» rääkis sotsiaalministeeriumi pressiesindaja. Viimase kooliõpilaste tervisekäitumise uuringu kohaselt oli Eestis ülemäärane kehakaal 11- ja 13-aastaste seas Euroopa Liidu keskmisest kõrgem.

Selleks et vohavat ülekaalulisust ja sellega kaasnevaid terviseriske ohjeldada, on sotsiaalministeerium hakanud koostama toitumise ja liikumise rohelist raamatut. Ministeeriumi teatel ei arvestata selle koostamisel üksikisikute või konkreetsete eraettevõtete isiklike soovidega, vaid lähtutakse Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Euroopa Komisjoni suunistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles