«Luikedeta järv ehk Piknik raudteejaamas» – Manfred Vainokivi esilinastus Postimehes

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Luikedeta järv ehk piknik raudteejaamas"
"Luikedeta järv ehk piknik raudteejaamas" Foto: Kaader filmist

Esmakordselt esilinastub alates tänasest Postimehe kinos Manfred Vainokivi dokumentaalfilm «Luikedeta järv ehk Piknik raudteejaamas». Filmi saab vaadata kuni pühapäeva keskööni.

Esimest korda Postimehe filminäitamise ajaloos näitame filmi juba samal päeval, kui toimub selle esilinastus kinos. Film jääb eksklusiivselt Postimehe Kino ekraanile kuni 8. novembrini.

See on autori kurbnostalgiline nägemus, lapsepõlves vanaemalt kuuldud muinasjutu otsing 45 aastat hiljem.

«Iial ei oleks osanud arvata, et kord tuleb päev, mil ma hooldekodus oma vanaemal habet ajan. See hetk paneb mõtlema oma elatud elu üle. Elu üle, mis tagantjärele tundub justkui kodutu koduigatsus,» ütleb režissöör ise oma filmi kohta.

Postimehe filmitoimetaja Tiit Tuumalu kommenteerib filmi: «Äärmiselt tundehell lugu vananemisest, kodutusest ja sellest, et meil pole kunagi piisavalt aega oma kõige lähedasemate inimeste jaoks.»

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles