Maavanem kutsus Savisaare Kristiine turu pärast vaibale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem nõuab Tallinnalt selgitust, miks rajatakse mänguväljakuks mõeldud platsile turg.
Harju maavanem nõuab Tallinnalt selgitust, miks rajatakse mänguväljakuks mõeldud platsile turg. Foto: Liis Treimann

Seoses järelevalvemenetlusega kutsus Harju maavanem Ülle Rajasalu 9. novembriks välja Tallinna linnapea Edgar Savisaare ning palus arutelule keskkonnaministeeriumi, maa-ameti, OÜ Ühinenud Turud ja Kotkapoja tn 2 elanike esindajad.


Harju maavanem algatas riikliku järelevalve Tallinna linnavalitsuse tegevuse seaduslikkuse üle Kotkapoja tänavale Kristiine turu ehitamise küsimuses.

«Juba järelevalvemenetluse alguses on ilmnenud mitmeid vastuolusid seadusega ning õige ja õiglase järelevalvemenetluse läbiviimiseks pidas Harju maavanem Ülle Rajasalu vajalikuks korraldada võimalike puudutatud poolte ühine kohtumine. Ühise kohtumise eesmärgiks on ära kuulata järelevalvatava haldusorgani Tallinna linnavalitsuse seisukoht ning teiste, järelevalveasjaga puutumust omavate isikute arvamus,» teatas maavalitsuse pressiesindaja.

Tallinna linn taotles rajatava Kristiine turu aluse maa sotsiaalmaana munitsipaalomandisse andmist Harju Maavalitsuselt eesmärgiga rajada sinna laste mänguväljak. Sellist lahendust toetab ka kehtiv detailplaneering.

«Kristiine turu näol ehitatakse sotsiaalmaale äriettevõte, seejuures muutmata kehtivat detailplaneeringut. Tegemist on ilmse seaduserikkumisega. Järelevalvemenetluse eesmärgiks on tagada Tallinna linnavalitsuse kui kohaliku omavalitsusüksuse tegevuse seaduslikkus,» selgitas maavanem.

Järelevalvemenetlus algatati seoses Kotkapoja tn 2 elaniku avaldusega Põhja politseiprefektuurile, mis edastati Harju maavanemale järelevalvetoimingute teostamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles