Võimuerakonnad toetavad toimetulekupiiri tõstmist 1200 kroonini

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Valitsusliidu eestseisus otsustas täna toetada Eestimaa Roheliste fraktsiooni ettepanekut tõsta toimetulekupiiri seniselt 1000 kroonilt 1200 kroonile (76,7 eurot) alates 1. jaanuarist 2011.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ütles Postimees.ee’le, et riigikogu suures saalis arutatakse toimetulekupiiri muudatust järgmisel nädalal. Siiski võib tema sõnul kindel olla, et muudatus viiakse ellu. «Kui valitsus ja Roheliste erakond toetab, siis on selge enamus koos.»

Rõivase hinnangul paraneb selle sammuga oluliselt majanduslikesse raskustesse sattunud perede igapäevane toimetulek. «Muudatus kasvatab ka laste toimetulekupiiri 800-lt kroonilt 960 kroonini,» lisas ta.

Tema sõnul tegid sarnased ettepanekud kõik opositsioonifraktsioonid, kuid enamiku puhul on vastuvõetamatud katteallikad – näiteks ulatuslik maksutõus või ühekordsed tulud püsikulude katteks. Roheliste fraktsioon nägi katteallikana valitsuse reservi vähendamist, mida valitsusliit ka aktsepteeris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles