Savisaare jaoks reetur, enese ees aus

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümme aastat Tallinnas Edgar Savisaare kõrval volikogu juhina tähtsuselt pealinna teise mehe tiitlit kandnud riigikogu liige Toomas Vitsut ootab erakonnas muutust: aeg on Kadri Simsoni käes.
Kümme aastat Tallinnas Edgar Savisaare kõrval volikogu juhina tähtsuselt pealinna teise mehe tiitlit kandnud riigikogu liige Toomas Vitsut ootab erakonnas muutust: aeg on Kadri Simsoni käes. Foto: Jaanus Lensment

Aidaku Keskerakond Eesti elu rahustada või edasi viia, kuid midagi peab muutuma. Oma näo ja rolli kaotanud Keskerakond peab olema peale vastuvaidleja ka kõigi erakondade koostööpartner, leiab riigikogu liige, endine Tallinna tipp-poliitik Toomas Vitsut (55).

-Miks otsustasite kevadel riigikokku minna, mitte linna palgale jääda? Näiteks abilinnapea Mihhail Kõlvart osutus kindlalt parlamenti valituks, kuid jäi linnatööle truuks.

Minu jaoks oli see loogiline otsus. Kümme aastat volikogu esimehena ja enne seda veel neli ja pool aastat abilinnapeana ühes süsteemis, ühesuguse rutiiniga – mulle selline elu väga ei sobi. Niimoodi pensionini vaikselt ära veeretada pole kindlasti minu meele järele.

-Kas see oli otsus, mille pidite Edgar Savisaarega kooskõlastama?

Ma ei ütleks, et oleksin pidanud kooskõlastama, aga lihtsalt viisakas oli seda kõigepealt temale öelda ja siis avalikult teatada.

-Kuidas paistab Keskerakond, võrreldes all-linnas juht olles ja nüüd Toompea lossist? Kas need on erinevad Keskerakonnad?

Ei, ma ei ütleks, et erinevad Keskerakonnad, aga töö iseloom on väga erinev. All-linnas on Keskerakonnal võimuvastutust, initsiatiiv linna arendada, midagi ära teha, võimalused on suuremad. Toompeal on meil opositsiooni roll ja need kaks rolli ei sarnane mitte mingilgi moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles