Sharm el Sheikhist tagasi jõudnud eestlased: natuke kõhe tunne oli lennuki pardale astuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mairold Millert.
Mairold Millert. Foto: Videokaader

Laupäeval kukkus Siinai poolsaare kohal alla Sharm El Sheikhist Peterburi teel olnud Vene reisilennuk. Samal ajal Sharm el Sheikhis viibinud eestlased said juhtunust teada enamasti meedia kaudu. «Natuke kõhe oli küll lennuki pardale astuda,» tunnistasid mitu täna õhtul Eestisse naasnud puhkajat.

Elukaaslase ja lapsega puhkusereisilt naasnud Kethe Koch ütles, et tema sai lennuõnnetusest teada oma elukaaslaselt, kes luges selle kohta Eesti meediast. 

Ehkki pere hoidis end viimastel puhkusepäevadel lennuõnnetust puudutavate uudistega kursis, tunnistas Koch, et nad püüdsid selle peale võimalikult vähe mõelda. «Mõtlesime, et ei räägi ega mõtle sellest. Hotellis nägime aga küll nutvaid perekondi, et ilmselt oli kellegi tuttav seal (õnnetusse sattunud lennuki pardal - toim.),» lisas ta.

Sharm el Sheikhi lennujaamas püüdis nad kinni üks Vene uudistekanal ning uuris, mis tundega nad pardale lähevad. Koch vastas, et eks natuke kõhe tunne on ikka, kuid ega sellepärast saa lennukisse minemata jätta.

«Pigem küsisin lennu ajal elukaaslaselt mingi hetk, et kas oleme sellest poolsaarest (Siinai poolsaar - toim.) juba üle lennanud,» ütles ta.

Tuntud võistlustantsija Mairold Millert ütles, et sellised uudised on alati šokeerivad, aga et see lend just Sharm el Sheikhist väljus, pani teda muretsema. «Eriti teades seda, et venelased olid basseini ääres teistele eestlastele rääkinud, et seal lennukis oli 15 inimest meie hotellist,» rääkis Millert, lisades: «See tänane lennuki peale minek oli natuke kõhe jah.»

«Tundus nagu järgmisel päeval oleksid kõik Vene turistid kuhugi ära kadunud, aga pärast ilmusid nad tagasi,» mõtiskles samuti täna õhtul Eestisse jõudnud Kristjan. «Korra pani mõtlema küll, aga meil sujus kõik hästi,» lisas ta ning ütles, et tema lennukis hirmu ei tundnud.

Vaata lähemalt videost, mida täna Eestisse jõudnud puhkajad seoses lennuõnnetusega rääkisid.

Reisijad viibisid Sharm el Sheikhis nädal aega reisikorraldaja Novatours kaudu. Teisipäeval kella 16 paiku Sharm el Sheikhist startinud SmartLynxi lennuk jõudis Tallinna lennujaama kella 21 paiku. Mõned eestlased jäid paariks päevaks veel Sharm el Sheikhi.

Novatours avaldas laupäeval kaastunnet hukkunud Vene turistide omaksetele. «SmartLynx Airlines Estonia kinnitusel kasutab lennufirma Egiptusesse lendamiseks alates eelmise aasta novembrist teist lennumarsruuti ning ei lenda üle Siinai poolsaare põhjaosa,» teatas reisikorraldaja oma kodulehel.


Egiptuses Siinai poolsaare kohal kukkus laupäeval, 31. oktoobril 23 minutit pärast õhkutõusmist alla Vene reisilennuk, hukkusid kõik 224 reisijat ja meeskonnaliiget. Pardalolijatest enamus olid vene turistid ning masin oli teel Sharm El Sheikhist Peterburi. Lennukiks oli Airbus A-321.

Lennuk kuulus firmale Kogalõmavia, hilisema ärinimega Metrojet, pardal oli 217 reisijat. Egiptuse siseministeeriumi andmeil viibis lennukis reisijatena 214 venelast ja kolm ukrainlast, neist 138 naist, 62 meest ja 17 last.

Julgeolekuallikate hinnangul oli lennukil tehniline rike, kuid äärmusrühmitus Islamiriik teatas lennuki allatulistamisest. Ametnikud on Islamiriigi väited lennuki allatulistamisest tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles