Idamaine kana- ja läätseroog

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idamaine kana- ja läätseroog
Idamaine kana- ja läätseroog Foto: Jaan Heinmaa

6 sööjat
50 minutit

2 sl taimeõli
2 viilutatud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
2 sl karripulbrit
1 tl vürtsköömnet
400–500 g kanafileeribasid või tükeldatud kana
500 ml kanapuljongit
2,5 dl külma veega loputatud ja nõrutatud punaseid läätsi
soovi korral peotäis röstitud India pähkleid ja lahjat hapukoort
 

Kuumuta 1 sl õli ja prae sibulat nõrgemal kuumusel 8 minuti jagu. Lisa küüslauk ja maitseained ning prae veel paar minutit. Vala pannile ülejäänud õli ja tõsta juurde kanapalad. Kui liha on pisut jumet saanud ning mõlemalt poolt praetud sibulaseguga koos, lisa puljong ja läätsed.
Aja pannitäis keema, vähenda kuumust ja kata roog kaanega. Mõne aja pärast maitsesta roog soolaga (juhul kui puljong on juba soolane, arvesta sellega!). Umbes 25 minuti pärast peaks hautis valmis olema. Serveeri riisi, pähklite ja törtsukese hapukoorega.
Hüva nõu: võid kanapalad asendada näiteks kõrvitsa või kartuliga, nii saad taimetoiduhõrgutise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles