Tallinn piirab meelemürkide ja kiirlaenude välireklaami

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi välireklaam on alates juunist sootuks keelatud.
Alkoholi välireklaam on alates juunist sootuks keelatud. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus arutas täna reklaamimaksu eelnõud, mis näeb muuhulgas ette alkoholi, tubaka ja kiirlaenude reklaamimise keelu linnale kuuluvatel reklaamipindadel.

«Linna ühiskondlikeks objektideks olevatel välireklaamikandjatel, näiteks ühissõidukite ootekojad, prügikastid, rannakabiinid, avalikud tualettruumid Seal on keelatud reklaamida alkoholi, tubakatooteid ja ka laenutooteid, mille krediidikulukuse määr on suurem kui 25 protsenti,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

Kui kõigest hoolimata soovitakse nendes kohtades selliseid reklaame eksponeerida, siis need reklaamikampaaniad maksustatakse viiekordse maksumääraga,» lisas ta.

Muudetakse ka ehitusfirmade enesereklaami. Kui siiani võisid ettevõtted ehitusobjekti piirdeaiale panna oma logo maksuvabalt, siis tulevikus läheb ka see maksu alla. «Siiani võisid ehitusettevõtjate kaubamärgid olla ehitise piirdel maksuvabalt. Aga sinna ilmusid hiigelsuured plakatid ja see asi väljus täielikult kontrolli alt. Nii me otsustasimegi, et me seda enam maksuvabalt ei luba,» lausus Sarapuu.

Uus kord hakkab kehtima niipea, kui linnavolikogu on selle vastu võtnud. Linnavalitsuse hinnangul võiks see jõustuda tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles