Saaremaal kahtlustatakse kümmekonda isikut PRIA petmises

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA. Pilt on illustratiivne.
PRIA. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Keskkriminaalpolitsei korraldas eile ja üleeile mitu läbiotsimist Saaremaal, kuna kümmekonda sealset inimest või ettevõtet kahtlustatakse PRIA petmises ja soodustuskelmuses, kirjutab Saarte Hääl.

«Põhiparagrahv, millega menetlust alustati, on soodustuskelmus. Kas sellele lisandub mõni paragrahv veel, selgub menetluse käigus,» ütles Saarte Häälele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm. Kriminaalmenetlust alustati sel aastal.

Karistusseadustiku järgi on soodustuskelmus «tasuta või osaliselt tasuta väljamakse majandustegevuses osalevale isikule riigieelarve, kohaliku omavalitsuse või muudest avalikest vahenditest või maksusoodustus eesmärgiga soodustada majandustegevust».

Ermi sõnul ei saa prokuratuur öelda midagi täpsemat, kui et võimaliku PRIAle valeandmete esitamisega võib praegustel andmetel seotud olla kümmekond isikut.

Kahtlustatavate täpne arv pole tema sõnul veel teada, sest menetlustoimingud alles käivad ja seetõttu pole praegu võimalik täpsustada ka seda, mitu neist on juriidilised või mitu füüsilised isikud.

Ermi kinnitusel ei ole neil päevil Saaremaal läbi viidud läbiotsimised ja muud menetlustoimingud seotud juba paar aastat kestnud politseiuurimisega, mille keskmes on Lümanda Atla ja Mustjala Rannaaugu sadama rahastamine ja seal tuvastatud rikkumised PRIA raha kasutamisel.

Seega on keskkriminaalpolitseil Saaremaal paralleelselt uurimisel juba mitu kriminaalmenetlust, mis on seotud PRIA petmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles