Maaelanikke ähvardab talvine veepuudus

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge valla Sadramõtsa küla elaniku Tiiu Püvi kaev pole kunagi oktoobris tühjaks saanud, aga läinud nädalal vajas ta selle täitmiseks valla abi.
Rõuge valla Sadramõtsa küla elaniku Tiiu Püvi kaev pole kunagi oktoobris tühjaks saanud, aga läinud nädalal vajas ta selle täitmiseks valla abi. Foto: Margus Ansu

Võrumaa Rõuge valla Sadramõtsa küla elanik Tiiu Püvi ei mäleta sellist oktoobrit, kui kaevus vesi otsa oleks saanud, ent nüüd see juhtus. Kui peaks tulema külm talv, on hullem alles ees.

Kui november ja detsember ei anna korralikult vihma ning tuleb külm talv, siis jäävad Eesti maapiirkondades veeta sajad pinnaveekaevud ja vallad peavad hakkama oma elanike kaevudesse vett sõna otseses mõttes juurde kallama. Nii viiski Rõuge valla kommunaalfirma Püvile läinud nädalal tonnise tünniga vett.

«Kahe aasta eest oli vaja ka korra vett juurde tuua, aga see ei olnud sügisel,» rääkis ta. «Nõukogude ajal olid loomad laudas ja siis toodi ühel aastal vett mitu korda juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles