Tallinn: konkursita ostetud korterite edasimüümist ei saa taunida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalmaja Asula tänaval
Tallinna munitsipaalmaja Asula tänaval Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus peab tendentslikuks Riigikontrolli auditis esitatud seisukohti sundüürnike eluasemeküsimuse ja munitsipaalelamuehituse osas.

«Keeruline on taunida otsustuskorras võõrandatud korterite edasi müümist. Erastatud korterite puhul ei tule see ju kellelgi mõttesse, vaid seda peetakse igati normaalseks inimese õiguseks realiseerida oma omandit,» teatas Raepress.

Tallinna linnal on mitmeid kogemusi erastatud korterite edasimüügi osas vabariigi kõrgemate ametiisikute poolt, need juhtumid on avalikustatud ning neile on korduvalt juhitud ka õiguskaitseorganite tähelepanu, viitas Raepress.

Riigikontrolli auditi tulemusi kommenteerides teatas Raepress, et Tallinn on riigi kohustuseks olevat sundüürnike eluaseme küsimust lahendades näidanud üles head tahet. «Linna tegevuse tulemusena on sundüürnikuna eluruumi taotlejate arv käesolevaks ajaks vähenenud 895 leibkonnale,» kirjutas Raepress.

Põhjusena, miks ei ole sundüürnike eluasemeküsimust olnud võimalik lahendada kavandatud tempos, nimetatakse seda, et vahepeal on linna juhtinud erakonnad, kelle jaoks ei olnud sundüürnike eluasemeküsimuse lahendamine oluline. Samuti on riigi toetus eluasemeprogrammi teostamiseks minimaalne.

Riigikontroll teatas oma auditi kokkuvõttes, et Tallinnas on munitsipaaleluruume puudu ning olemasolevate jagamise kord pole läbipaistev. Samuti toodi välja, et viimase kahe aasta jooksul Tallinnalt konkursita korteri ostnud inimestest neljandik müüs soetatud eluruumi edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles