Araabia ja hindi keele tõlked ajasid Tartu ringkonnakohtu eelarve lõhki

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia keel
Araabia keel Foto: SCANPIX

Araabia ja hindi keele tõlketeenused ajasid Tartu ringkonnakohtu eelarve lõhki, mis sundis kohut pöörduma justiitsministeeriumi poole, et taotleda lisaraha.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul on ringkonnakohtu tõlkemaht sel aastal kasvanud, kuid ringkonnakohtu eelarvesse on kohtu eraldatud raha arvestatud varasemate aastate kulusid arvestades.

«Araabia keele tõlked on olnud vajalikud peamiselt varjupaigataotlejate kinnipidamiskeskusesse paigutamise asjades, kus ringkonnakohtus on vaidlustatud halduskohtu määrused. Araabia ja hindi keele tõlkeid on vaja olnud ka kolme kriminaalasja menetluses,» ütles Tamm Postimehele.

Seetõttu saatis Tartu ringkonnakohus eile justiitsministeeriumile kohtu tänavuse eelarve suurendamise taotluse, küsides juurde 2600 eurot.

Tartu ringkonnakohtu tänavuses eelarves on kohtukuludeks ette nähtud 13 100 eurot, millest oktoobri lõpu seisuga on tänavu kasutatud 12 120 eurot. Arvestades, et kohus tasus tänavu jaanuaris mullu detsembris tehtud kulutused, on tänavused kulud 13 140 eurot ehk eelarve on juba ületatud.

Araabia ja hindi keel on tänavu moodustanud Tartu ringkonnakohtus sisseostetavast tõlketeenusest 78 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles